KONTAKTA OSS
ToppBanner banner_luftvarmepump_3_1/>

luftvärmepumpar

KONTAKTA OSSLUFT/LUFTVärmepumpar

Komplettera din värmekälla och få luftkonditionering på köpet med en luftvärmepump. För den som har direktverkande el som uppvärmningskälla är en luft/luftvärmepump ett bra komplement. Om du inte redan har eller vill investera i ett vattenburet värmesystem är en luftvärmepump ett kostnadseffektivt alternativ.

Genom att utvinna värme från utomhusluften kan man värma upp inomhusluften på ett effektivt och ekonomiskt sätt. Är huset inte jättestort eller om det är en sommarstuga så fungerar en luftvärmepump utmärkt som huvudsaklig värmekälla, men de allra kallaste dagarna kan man behöva ett komplement i form av el-element eller braskamin. En stor vinst med en luftvärmepump är att den används för att kyla luft de varma dagarna på året, s k air conditioning. Trots den relativt låga investeringskostnaden så finns det stora besparingar att göra på driftskostnaden.

KONTAKTFORMULÄR VILLA       FASTIGHET 

Luftvärmepumpens många fördelar

• Snabb installation
• Fungerar även för att kyla inomhusluften på sommaren
• Ett bra komplement till vedpanna och element
• Investeringskostnaden är låg om man jämför med andra värmepumpar
• I relation till den låga investeringskostnaden får man mycket värme
• Solenergin som värmer upp utomhusluften nyttjas för en miljövänlig uppvärmning
• Genom att använda sig av den värme som solens strålar laddar luften med och att sedan nyttja den på bästa sätt för att  värma upp inomhusluften får man en miljövänlig värme inomhus. Solvärmen räknas som en förnybar energikälla och är  därför en av våra mest miljövänliga energikällor.

Kostnaden för att installera en luftvärmepump är relativt låg och är enkel utan större ingrepp på fastigheten så även om en luftvärmepump inte är den mest effektiva så får du snabbt tillbaka din investering tillsammans med ett miljövänligt och behagligt inomhusklimat.

INTRESSERAD? KONTAKTA OSS.

BannerBla banner_bla_luft

FAQ

Här får du svar och information om vanligt ställda frågor angående luftvärmepumpar:

Värmepumpar tar värme ur den omgivande temperaturen och komprimerar den till ännu varmare temperatur genom en process av över- och undertryck. Den fungerar även om det är minusgrader ute men får då jobba lite mer och drar lite mer el. Den kommer dock fortsätta vara en effektiv och kostnadssnål värmekälla. Varma sommardagar fungerar den på liknande sätt men kyler då vätskan som i vanliga fall värmer upp elementen i inomhusdelen. I inomhusdelen sitter en fläkt som sprider värme eller kyla i huset.

När du kontaktar oss för att beställa installation av en luftvärmepump kommer vi att ta reda på hur stort hus du har och hur planlösningen ser ut. Sedan kommer vi att komma med ett kostnadsförslag på den bästa lösningen för ditt hus. Monteringen av en luftvärmepump är enkel och tar oftast mindre än en arbetsdag och värmepumpen är redo att börja användas på en gång. Överlag har luftvärmepumparna en generös garantitid efter att monteringen är gjord och vi sköter servicen av filtret under garantitiden.

Om du redan idag har en äldre luftvärmepump så kan det vara en bra idé att titta på att byta ut den mot en ny. Tekniken utvecklas snabbt och de luftvärmepumpar som säljs idag är mycket mer effektiva och drar ännu mindre el än vad de gjorde för några år sedan. Det gör att det kan vara en ekonomiskt fördelaktig affär att uppgradera värmepumpen till en som är nyare. Dessutom har de nya luftvärmepumparna bättre verkningsgrad även i kallare utomhustemperaturen än vad de som såldes för några år sedan vilket gör att du inte behöver annan värmekälla lika många dagar på vintern.

Den största skillnaden är att är värmepumparna numera är inverterstyrda och har ett annat köldmedium. Om du funderar på om det kan vara en ekonomiskt bra idé att uppgradera till en ny värmepump så kan våra experter räkna på om och hur mycket el du skulle spara om du bytte till en ny.

Vissa sommardagar blir det riktigt varmt även i Sverige vilket leder till att allt fler köper luftkonditionerare för att få ett behagligt inomhusklimat. Med en luftvärmepump behöver man inte en separat luftkylare utan det klarar värmepumpen alldeles utmärkt. Det gör att luftvärmepumpen gör nytta året om oavsett det är varmt eller kallt ute.
 
 

"Komplettera din värmekälla och få luftkonditionering på köpet med en luftvärmepump. För dig som har direktverkande el som uppvärmningskälla är en luft/luftvärmepump ett bra komplement."

ENWELL

För bästa underhåll och en längre livslängd på din värmepump teckna ett serviceavtal med oss

Att rengöra enheten själv är inte helt lätt och är inget som vi rekommenderar då det är lätt att skada elementen. Det säkraste och enklaste är att boka service med oss för att få professionell hjälp. Om du ser till att din luftvärmepump underhålls på bästa sätt förlänger du livslängden och effekten på systemet vilket i sin tur ger bäst ekonomi långsiktigt. Det du kan göra enkelt själv är att rengöra filter, detta bör göras med jämna mellanrum. Manövreringen av pumpen är enkel och du reglerar värmen och luftflödet med fjärrkontrollen som medföljer.

 

Många argument
till att välja en luftvärmepump

Det som skiljer en luftvärmepump från andra värmepumpar är att den förutom att värma upp inomhusluften också kan användas för att kyla den när det är varma sommardagar. Det ger ett bredare användningsområde och fler nyttjande dagar. Ett annat argument för att skaffa en luftvärmepump före andra större system är investeringskostnaden. Värmesystem som berg- och frånluftsvärmesystem har en hög investeringskostnad och ställer andra krav på fastigheten vilket inte luftvärmepumpen gör. En luftvärmepump har en låg investeringskostnad, går att få effektiv i de flesta hus samtidigt som den värmer upp huset på ett kostnadseffektivt och miljövänligt sätt.

Luftvärmepumpen
blir allt mer uppskattad

Allt fler upptäcker fördelarna med luftvärmepump. När man väger samman alla fördelarna så är det lätt att förstå varför, ekonomiskt, miljövänligt och enkel installation är några av de starkaste argumenten. Det är ett ekonomiskt smart val på grund av den låga investeringskostnaden tillsammans med den besparing som man gör på elförbrukningen varje månad. En luftvärmepump nyttjar den värme som solens strålar lämnar i luften och använder den på ett kostnadseffektivt sätt för att värma upp inomhus. Installationen av en luftvärmepump går på bara några timmar och den enda åverkan som behövs på huset är ett litet hål i fasaden för att kunna leda in det uppvärmda köldmediet till inomhusdelen.


Vill du veta mer eller om du är intresserad av att
installera en luftvärmepump så kontakta oss redan nu.

Vi är redo att guida dig till rätt värmekälla, hör av dig till oss om du har några funderingar eller om du redan har bestämt dig. Vi hjälper dig hela vägen från beslut till efterföljande serviceprogram. Vi har en ansvarsförsäkring som täcker alla jobb som vi utför och all personal som jobbar med att installera värmepumpar och serviceprogam är utbildade och har lång erfarenhet. När du anlitar oss ska du känna dig trygg med att du får ta del av och vår expertkunskap och dessutom den bästa servicen.

 

enwell enwell.se luftluft
Firstname
Phone
Namn *
E-post *
Telefonnummer *
Gatuadress inkl. gatunummer
Postnummer *
Postort
Typ av produkt
Vad behöver du hjälp med?
Meddelande

Samtycke *
Jag godkänner att ni hanterar mina personuppgifter. Läs om hur vi behandlar personuppgifter.