KONTAKTA OSS
ToppBanner banner_sjovatten/>

sjövärmepumpar

KONTAKTA OSSsjövärmepumpar

Miljövänlig värme från sjöbotten. Om du bor nära en sjö och det inte finns berg att borra i så kan sjövärme vara ett bra alternativ. För även på sjöbotten lagras värme från solens strålar. Tekniken bygger på att slingor som fångar upp den värmen läggs ner på sjöbotten. Sjövärme är liksom bergvärme mycket miljövänligt. Innan du bestämmer dig för sjövärme så besöker vi dig för att undersöka förutsättningarna och ge dig ett kostnadsförslag. Vid installationen så lägger vi med hjälp av dykare ner en slinga på sjöbotten. Från strandkanten upp till ditt hus gräver vi för rör. Detta arbete tar normalt en till två dagar. Efter att slingorna och rören är nedlagda installerar vi värmepumpen. Detta tar i sin tur ungefär en till två dagar. När vi är klara med installationen får du en genomgång av funktioner, inställningar och skötselråd. Du får även ett igångkörningsprotokoll. Installationen görs av vår personal som är välutbildad och certifierad. Självklart har vi även ansvarsförsäkring för de arbeten vi utför. Inom sex månader efter installation så tar vi alltid kontakt med dig för att stämma av att allt fungerar som det ska. Du har då möjlighet att ställa frågor och dessutom få tips och råd om hur du bäst hanterar din nya värmepump.

KONTAKTFORMULÄR VILLA       FASTIGHET 

Fördelar med sjövärme

• Ger stor besparing, sjövärme är minst lika effektivt som bergvärme.
• Miljövänligt, sjövärme återvinner lagrad solvärme på sjöbotten. Dessutom är miljöpåverkan vid installationen väldigt liten.
• Fungerar som ensam värmekälla, en sjövärmepump klarar av hela husets behov av värme och varmvatten. Året runt.

INTRESSERAD? KONTAKTA OSS.

Sjön kan också värma ditt hus

Sjövärme bygger på samma teknik som jordvärme, med slingor som fångar upp den lagrade värmen från solens strålar. Skillnaden är att slingorna läggs på sjöbotten istället för att grävas ned i marken. Att slingorna inte behöver grävas ned gör att sjövärme är mycket miljövänligt. Det är bara grävarbetet från strandkanten till ditt hus som påverkar miljön.

 

"Om du bor nära en sjö och det inte finns berg att borra i så kan sjövärme vara ett bra alternativ. För även på sjöbotten lagras värme från solens strålar"
ENWELL

Tänk på att

Du måste ha tillstånd från din kommuns miljö- och hälsoskyddsnämnd för att installera sjövärme. Det är ditt ansvar att skaffa tillståndet, men vi kan hjälpa dig med ansökan om du vill.

Vi tar ansvar

För att du som kund ska känna full trygghet när du köper värmepump från oss så tar vi ansvar för hela arbetet. Vi anlitar inga underentreprenörer och tar hand om allt från råd och planering till färdig installation.

Ansvar och garantier

Vi tar totalansvar när du köper värmepump av oss. Dessutom har IVT värmepumpar marknadens bästa garantier.


VAD KAN VI HJÄLPA DIG MED?

Vänligen fyll i kontaktformuläret nedan så berättar vi mer om våra klimatsmarta lösningar.
Någon av våra representanter kontaktar dig.

enwell enwell.se sjövärme
Firstname
Phone
Namn *
E-post *
Telefonnummer *
Gatuadress inkl. gatunummer
Postnummer *
Postort
Typ av produkt
Vad behöver du hjälp med?
Meddelande

Samtycke *
Jag godkänner att ni hanterar mina personuppgifter. Läs om hur vi behandlar personuppgifter.