KONTAKTA OSS
ToppBanner banner_bergvarme_2/>

BERGVÄRME

KONTAKTA OSSBERGVÄRMEPUMPAR

Det är inte förvånande att bergvärme är en av de värmekällor som blivit allt mer populärt de senaste åren, med tanke på den långsiktiga kostnadsbesparingen man gör. Uppvärmningskostnaden kan nämligen sänkas med upp till 80% tack vare minskad energiåtgång och effektivare värmedistribution. Om du vill veta mer om bergvärme kan du lära dig fördelarna och hur det fungerar här. Vill du veta mer eller om du är intresserad av att installera bergvärme hör av dig till oss så hjälper vi dig. När man byter till bergvärme kan elförbrukningen minska med upp till 80%, vilket gör att uppvärmningen blir bättre för miljön och ekonomin. Istället för el nyttjas den outsinliga värmen som lagrats i marken för att värma upp inomhus. På så sätt kan du glädja både miljön och plånboken.

KONTAKTFORMULÄR VILLA       FASTIGHET 

Några av Bergvärmens fördelar:

• Bekvämt ägande, kräver inget underhåll.
• Miljövänligt, nyttjar lagrad solenergi i naturen.
• Komfort, behagligt inomhusklimat.
• Lång livslängd och driftsäker.
• Klarar både uppvärmning och varmvattenvatten även när det är riktigt kallt ute.
• Höjer värdet på din fastighet.

INTRESSERAD? KONTAKTA OSS.

FAQ

Här får du svar och information om vanligt ställda frågor angående bergvärme:

I de fall som det är vattenburen- eller centralvärme redan är det driftmässigt sett absolut störst kostnadsbesparing att installera bergvärme för att värma upp sitt hus. Det spelar ingen roll om man jämför med fjärrvärme, ved, pellets och till och med andra typer av värmepumpar. Investeringskostnaden är helt klart störst av alla värmekällor men det betalar snabbt av sig i form av minskad kostnad för uppvärmningsdriften. Det gör att på längre sikt är det en investering väl värd pengarna, genomsnittskostnaden för driften är i genomsnitt endast en femtedel jämfört med många andra alternativ.

Garantitiden på både bergvärmepumpen och kompressorn som installeras har generösa villkor. Hålet som borras utanför huset har en obegränsad livstid och kan fortsätta att användas även vid byte av värmepumpen.

 

Bakom bergvärmen ligger en ganska enkel och naturlig källa använd på ett avancerat sätt. Långt ner i marken lagras solenergi i form av geoenergi, den kommer man åt genom att borra ett djupt hål. I det hålet läggs en slang som är fylld med en vätska som är köldtålig vätska, slangen är kopplad till en pump så att vätskan cirkuleras. Vätskan hettas upp genom att den komprimeras och värmer sedan upp vattnet innan det distribueras ut i kranar och element. Storleken på huset avgör hur djupt hålet ska vara för att klara av uppvärmningen.

Hålet som ska borras i trädgården för bergvärmen är ca 15 cm i diameter och kommer att kunna döljas av tillexempel gräsmatta eller grusgång. När borrningen och installationen är klar påverkar hålet inte tomten alls. Du behöver inte heller någon stor tomt då hålet är så litet.

Oavsett om du bygger nytt eller om du vill uppdatera värmekällan är bergvärme ett bra val för de flesta hushållen, dessutom är det en smart investering. För den som bygger nytt är bergvärme den absolut bästa delen av investeringen då det kommer att hålla huset varmt under många år och inte kräva något underhåll. För hushållet som har annan uppvärmning som fjärrvärme eller pellets idag är det också oftast en bra investering att uppgradera systemet till bergvärme. I de allra flesta fallen är bergvärme det absolut mest ekonomiska och enklaste uppvärmningssystemet som man kan ha då kostnaden kan bli så låg som 1/5 jämfört med andra värmesystem. Den låga värmekostnaden tillsammans med en livstid på 20-30år och möjligheten att återanvända borrhålet vid byte av pump gör att investeringskostnaden snart har återbetalat sig och sedan ger överskott i många år. Detta uppskattas vid värdering av huset vid en eventuell försäljning och värdet stiger. Sammanfattningsvis kan man säga att det är en smart investering både ekonomiskt, miljömässigt och gör huset mer åtråvärt vid en försäljning utöver det faktum att det ger dig en bekymmersfri och behaglig uppvärmning även i kallaste vintern i många år framåt.

 

"Investera i en smart framtid med bergvärme – för komfort, ekonomi och energibesparing. Bergvärme gör dig mer miljövänlig och ger dig en minskad elförbrukning"

ENWELL

Enkelt underhåll 
av bergvärmepumpen

Livet men bergvärmepump är enkelt och komfortabelt, det enda du behöver göra själv är att reglera temperaturen till önskad inomhustemperatur. Tänk på att service av pumpen ska utföras av en certifierad serviceman och med jämna mellanrum under hela garantitiden. Tecknar du ett serviceavtal med oss fortsätter vi att sköta det löpande även efter att garantitiden har gått ut. Allt för att förlänga livstiden på din värmepump och för din bekvämlighet.

Livet men bergvärmepump är enkelt och komfortabelt, det enda du behöver göra själv är att reglera temperaturen till önskad inomhustemperatur. Tänk på att service av pumpen ska utföras av en certifierad serviceman och med jämna mellanrum under hela garantitiden. Tecknar du ett serviceavtal med oss fortsätter vi att sköta det löpande även efter att garantitiden har gått ut. Allt för att förlänga livstiden på din värmepump och för din bekvämlighet.

Bergvärmepumpen klarar att hålla en behaglig temperatur inomhus även de dagar det är riktigt kallt vinterväder ute. Då värmen tas ur borrhålet på ett djup som är frostfritt och som håller jämn temperatur tack vare den lagrade solenergin. Det gör att en bergvärmepump visar sin överlägsenhet när det är som kallast ute, värmen tas ur samma temperatur även när luften är kall. Driftskostnaden är den samma oavsett utomhustemperaturen, vilket inte är fallet med andra värmesystem som tar värmen ur luften.

Även om en bergvärmepump har en lång livslängd på 20år eller mer kommer det till slut att vara en god idé att byta ut den till en ny. Det beror på att tekniken går framåt och effekten på värmepumparna blir bättre och bättre hela tiden. Det betyder att en modern värmepump kan ta ut mer värme ur borrhålet vilket sänker elförbrukningen ytterligare. Uppgraderingen leder till högre effekt och lägre elförbrukning, vilket i sin tur leder till en lägre miljöpåverkan och en lägre uppvärmningskostnad.

Spara pengar även de kallaste vinterdagarna med en bergvärmepump

Bergvärmepumpen klarar att hålla en behaglig temperatur inomhus även de dagar det är riktigt kallt vinterväder ute. Då värmen tas ur borrhålet på ett djup som är frostfritt och som håller jämn temperatur tack vare den lagrade solenergin. Det gör att en bergvärmepump visar sin överlägsenhet när det är som kallast ute, värmen tas ur samma temperatur även när luften är kall. Driftskostnaden är den samma oavsett utomhustemperaturen, vilket inte är fallet med andra värmesystem som tar värmen ur luften.

Smart att byta ut
en äldre bergvärmepump

Även om en bergvärmepump har en lång livslängd på 20år eller mer kommer det till slut att vara en god idé att byta ut den till en ny. Det beror på att tekniken går framåt och effekten på värmepumparna blir bättre och bättre hela tiden. Det betyder att en modern värmepump kan ta ut mer värme ur borrhålet vilket sänker elförbrukningen ytterligare. Uppgraderingen leder till högre effekt och lägre elförbrukning, vilket i sin tur leder till en lägre miljöpåverkan och en lägre uppvärmningskostnad. 

Kundcase

Ta del av berättelser från några av våra kunder. Våra kunders upplevelse är vårt viktigaste uppdrag. 


För installation och service av bergvärmepump, ta kontakt med oss idag!

Oavsett om du vill boka ett hembesök inför installation av bergvärme eller om du har frågor är du alltid välkommen att kontakta oss. Alla arbeten som vi utför omfattas av vår ansvarsförsäkring och vår personal är certifierad och välutbildad på det arbete som de ska utföra. Tillsammans med vår personal och underleverantörer är vi alltid redo att hjälpa dig på bästa sätt, vi gör att allt för att du ska känna dig trygg med att arbetet som vi utför är professionellt gjort.

 

enwell enwell.se bergvärme
Firstname
Phone
Namn *
E-post *
Telefonnummer *
Gatuadress inkl. gatunummer
Postnummer *
Postort
Typ av produkt
Vad behöver du hjälp med?
Meddelande

Samtycke *
Jag godkänner att ni hanterar mina personuppgifter. Läs om hur vi behandlar personuppgifter.