KONTAKTA OSS
ToppBanner banner_kyla/>

luftkonditionering

KONTAKTA OSSKyla (ac)

För att åstadkomma ett behagligt inomhusklimat när det är som varmast behövs luftkonditionering (AC). Våra kylaggregat både filtrerar, avfuktar och kyler inomhusluften. Efterfrågan på luftkonditionering i sovrummet ökar kraftigt i Sverige. Det är egentligen inte så konstigt, att ha AC i bilen ser vi som självklart och vi tillbringar ju mycket mer tid i sovrummet än i bilen. Människans förmåga att arbeta effektivt är i hög grad beroende av inomhusklimatet. Flera undersökningar visar att prestationsförmågan minskar och att hälsoproblem ofta uppstår när det blir för varmt inomhus. 

KONTAKTFORMULÄR VILLA       FASTIGHET 

Så fungerar luftkonditionering

En kylanläggning är inte bara skönt när det är varmt väder, det är också en mycket smart och renande lösning för luften i ditt hem. Den luft som finns i ditt hem åker inte bara in i systemet och blir kall, den filtreras också. Det betyder att du får en fräsch inomhusluft som skyddar dig från oönskade partiklar och bakterier.

Huvudelementet i en air condition är en kylvätska som vid lågt tryck avdunstar och blir till gas. Den här avdunstande gasen kyler flänsarna på anläggningen och gör att den luft som blåses/passerar flänsarna blir kall.

Kylvätska leds in i ett rör med lågt tryck. När kylmedlet avdunstar blir det till gasvärme och absorberas från omgivningen och röret kyls av. Kall luft blåses in i rummet med hjälp av en fläkt, gasen leds via en kompressor (som ökar trycket) och omvandlar gasen till vätska. Värme leds till ett rör på motsatt sida och blåses ut.

INTRESSERAD? KONTAKTA OSS.

FAQ

Här får du svar och information om vanligt ställda frågor angående luftkonditionering:

Luftkonditionering är en teknisk process avsedd att kyla inomhusluft till rumstemperatur vid hög utomhustemperatur. Luftkonditionering fungerar oftast enligt samma princip som ett kylskåp och en värmepump. Till skillnad från värme kan kyla inte produceras. När man kyler ett ämne avlägsnar man istället värmen som finns i det. I den typen av luftkylare som används i luftkonditioneringar och kylskåp görs detta genom att man använder sig av principen att om en vätska övergår från ett högt tryck till ett lägre, kommer vätskan att absorbera värme ifrån omgivningen. Alla luftvärmepumpar kan ge AC. Förhållandet är dock inte omvänt. Det vill säga att en maskin tillverkad för AC-marknaden med värmepumpsfunktion normalt fungerar ganska dåligt som värmepump i vårt kalla klimat. Man skall även tänka på att det krävs cirka en dubbelt så stor maskin för att kyla ett rum som att värma det.

Vi ser till att du får skön komfort till rätt kostnad. Vi analyserar dina eller era unika behov utifrån de förutsättningar som finns. Eftersom det är viktigt att du får rätt typ av kylanläggningar som passar just dina behov rekommenderar vi dig att höra av dig till oss för en kostnadsfri rådgivning. Vi lovar att ta fram den bästa lösningen för dig!

"Få en optimerad lösning för era behov. Tecknar ni idag får ni en professionellt utförd och dokumenterad installation av er AC utav behörig tekniker. Det är inte bara ett lagkrav, utan det bidrar också till att du får din klimatanläggning optimalt justerad för just era behov"

ENWELL

AC för företag

En lösningen för ett inomhusklimat som får både människor och maskiner att må bra, att kunna prestera bättre och att trivas mer.

Läs mer

AC för privatpersoner

En populär och smidig lösning för både kyla och värme. Inomhusenheten placeras högt på väggen och ger skön svalka.

KYLA

Vi är kunniga och professionella

Våra installatörer har lång erfarenhet av värmepumps och luftkonditionerings-installationer. 

INSTALLATION


VAD KAN VI HJÄLPA DIG MED?

Ingen luftkonditionering är perfekt. En bra luftkonditioneringsinvestering bygger på att hela husets förutsättningar tas med i beslutet och inte minst dina. Därför gör vi inga installationer utan att först ha träffat dig och gjort en teknisk genomgång. Vi är fristående och kan därför rekommendera den lösningen som passar dig bäst.

 

enwell enwell.se kyla
Firstname
Phone
Namn *
E-post *
Telefonnummer *
Gatuadress inkl. gatunummer
Postnummer *
Postort
Typ av produkt
Vad behöver du hjälp med?
Meddelande

Samtycke *
Jag godkänner att ni hanterar mina personuppgifter. Läs om hur vi behandlar personuppgifter.