KONTAKTA OSS
ToppBanner banner_luftvatten/>

luftvattenvärmepumpar

KONTAKTA OSSLUFT/VATTENVärmepumpar

För den som har vattenburen värme eller som planerar att bygga nytt är en luftvattenvärmepump ett attraktivt alternativ. Installationen är enklare och därmed även billigare jämfört med en jord- eller bergvärmepump. Den är dessutom en energisnål och effektiv värmekälla både för uppvärmning och varmvatten. Med hjälp av solenergin värmer pumpen upp vattnet innan det sprids ut i husets värmeledningar och kranar.

KONTAKTFORMULÄR VILLA       FASTIGHET 

Några av luftvattenvärmepumpens fördelar

• Snabb återbetalning på investeringen.
• Klimatsmart då den nyttjar solenergin som lagras i luften.
• Minimal påverkan på fastigheten, inget borrande eller grävande på tomten.
• Den enda värmekällan som behövs då täcker både uppvärmning och varmvatten.
• Kan även värma upp poolen.

INTRESSERAD? KONTAKTA OSS.

FAQ

Här får du svar och information om vanligt ställda frågor angående luftvattenvärmepump:

En luftvattenvärmepump har flera argument för sig, vilka det är beror lite på hur och var du bor. Bor du i de södra delarna av Sverige kan en luftvattenvärmepump fungera som enda värmekällan för både för att värma upp inomhus och varmvattnet. Bor du lite längre norrut kan den behövas kompletteras med el-patron eller annat så man klarar de kallaste vinterdagarna. För hus som redan har ett vattenburet värmesystem är en luftvattenvärmepump det billigaste och smidigaste alternativet. Tack vare att den drar ur den solenergi som lagras i luften även kalla dagar kan man sänka sin värmekostnad avsevärt jämfört med många andra värmesystem.

Pumpen tar till vara på den solenergi som lagrats i utomhusluften och komprimerar den genom att utsätta luften för under- och övertryck i en viss ordning. Den värme som då uppstår används för att värma upp det vatten som cirkulerar i värmesystemet inomhus, precis på samma sätt som en berg- eller frånluftsvärmepump gör. Tack vare den tekniken finns det inga krav på husets egen ventilation och borrmöjligheterna på tomten för att få en energisnål uppvärmning av huset och vattnet.

En luft/luftvärmepump tar energi i utomhusluften och värmer upp ett element i inomhusdelen, i den enheten sitter en fläkt som sprider ut den värmen i huset via luften. En luft/vattenvärmepump fungerar på samma sätt i den första delen av processen. Men istället för att värma upp inomhusluften via en fläkt värmer man vattnet i husets vattenburna system. En luft/luft värmepump klarar inte av att förse dig med varmvatten, något som en luft/vatten värmepump gör.

Livet med en värmepump som värmekälla är ett enkelt liv. Det enda du behöver tänka på är att boka in en service varje år. Servicen ska utföras av en utbildad serviceman för att säkerställa effektiviteten, funktionen och för att förlänga livslängden för att göra en så bra kostnadsbesparing som möjligt. Vi har personal som har rätt utbildning för att utföra servicen åt dig, och vi kan hålla reda på när det är dags att komma och utföra den. I övrigt behöver du bara reglera temperaturen så att inomhusklimatet blir behagligt för dig.

Om du har bestämt för att skaffa en luftvattenvärmepump börjar du med att kontakta oss för att boka in ett besök hemma hos dig.

På ett eller annat vis drar alla värmepumpar nytta av den energi som solen laddar vår moder jord med. Även om det är minusgrader ute kan en värmepump ta ut värme ur luften och omvandla den till ett varmt och behagligt inomhusklimat. Tack vare att en värmepump behöver en minimal mängd el för att omvandla solenergin till värme inomhus investerar allt fler hushåll i en värmepump av ett eller annat slag beroende på vilka förutsättningar som finns. De värmepumpar som vi erbjuder är så driftsäkra att tillverkarna dessutom lämnar generösa garantier så du kan känna dig trygg med att få en bekymmersfri och ekonomisk uppvärmning.

"Luft-vattenvärmepump – ett starkt alternativ till bergvärme"

ENWELL

Kostnaderna för att
värma upp ditt hus kan halveras

Jämfört med många uppvärmningsalternativ är driftskostnaden ofta betydligt mycket lägre med en luftvattenvärmepump. I vissa fall är driftkostnaden så mycket som 50%. Även om bergvärme är billigare i drift är kan det ta många fler års användande innan den initialt högre kostnaden det är att installera bergvärme har betalat tillbaka sig jämfört med luftvattenvärme.

Luftvattenvärmepumpen är idealisk
för att även värma upp din pool

Har du eller planerar du att skaffa en pool kan en luftvattenvärmepump ge dig fler dagar då du kan njuta av den. Med en luftvattenvärmepump kan du nämligen värma upp poolen och på så sätt förlänga badsäsongen både före och efter sommaren. Att öka nyttjandegraden av poolen på för- och eftersäsong blir på så sätt inte en stor extra kostnad, lite beroende på hur stor poolen är och hur täckningen av poolen ser ut. Är du intresserad av att veta mer om kostnaden, kontakta oss så räknar vi gärna på det åt dig.

Luftvattenvärmepumpen passar sig
särskilt bra i ett lite mindre hus

För den som bor i ett mindre hus eller om det är ett garage eller liknande som ska värmas upp är en luftvatten värmepump ett bra val. Om det inte riktigt finns medel att investera i en betydligt dyrare bergvärmepump och har ett vattenburet värmesystem är en luftvattenvärmepump oslagbart det bästa valet.

Kundcase

Ta del av berättelser från några av våra kunder. Våra kunders upplevelse är vårt viktigaste uppdrag. 


Vill du veta mer eller om du är redo att bli med värmepump?

Vi har experter som är redo att hjälpa dig att ge dig svar på dina funderingar och att räkna på hur mycket en värmepump för sitt hus skulle kosta. Vi har ansvarsförsäkring och både vår personal och våra underleverantörer är utbildade och certifierade för att utföra det arbete som ska utföras.

 

enwell enwell.se luftvatten
Firstname
Phone
Namn *
E-post *
Telefonnummer *
Gatuadress inkl. gatunummer
Postnummer *
Postort
Typ av produkt
Vad behöver du hjälp med?
Meddelande

Samtycke *
Jag godkänner att ni hanterar mina personuppgifter. Läs om hur vi behandlar personuppgifter.