KONTAKTA OSS
ToppBanner banner_jordvarme/>

jordvärmepumpar

KONTAKTA OSSjordvärmepumpar

Jordvärme ger dig värme utan borrhål. Jordvärme kan vara ett bra val om det inte finns berg som lämpar sig för bergvärme där du bor. Tekniken fungerar så att slingor grävs ner i marken och det är dessa slingor som fångar upp den lagrade solvärmen. Det går att gräva för jordvärme på en normalstor tomt, men allra bäst är det om du exempelvis har en åker utanför tomten som kan användas. Slingorna påverkar inte växtligheten. Jordvärme är lika miljövänligt som bergvärme och den klarar av hela husets värme- och varmvattenbehov. Jordvärmepump är en vätska/vattenvärmepump och du kan se vilka modeller vi säljer här:

KONTAKTFORMULÄR VILLA       FASTIGHET 

Fördelar med jordvärme

• Om det inte finns berg att borra i är jordvärme ett bra alternativ.
• Miljövänligt, en jordvärmepump återvinner lagrad solvärme från marken.
• Bekvämt och underhållsfritt, tekniken är densamma som för bergvärme, vilket gör uppvärmningen av ditt hus väldigt bekväm och i princip underhållsfri.
• Fungerar som ensam värmekälla, en jordvärmepump klarar av hela husets behov av värme och varmvatten.

INTRESSERAD? KONTAKTA OSS.

Kombinera jordvärme med frånluftsvärme
För högre effekt och därmed besparing kan du med fördel kombinera jordvärme med en frånluftsvärmepump.

Skaffa jordvärme – så går det till
Innan du bestämmer dig för jordvärme så besöker vi dig för att undersöka förutsättningarna och ge dig ett kostnadsförslag. Vid installationen så gräver vi ner en slinga på ca en meters djup. Slingans längd är normalt 3-500 meter, beroende på vilket effektbehov ditt hus har. Nedgrävningen tar normalt en till två dagar. Efter att slingan lagts ner i marken installeras värmepumpen av våra installatörer. Detta tar ungefär en till två dagar. När vi är klara med installationen får du en genomgång av funktioner, inställningar och skötselråd. Du får även ett igångkörningsprotokoll. Inom sex månader efter installationen så tar vi dessutom kontakt med dig för att stämma av att allt fungerar som det ska. Du har då möjlighet att ställa frågor och dessutom få tips och råd om hur du bäst hanterar din nya värmepump. Alla arbeten utförs av vår personal som är välutbildad och certifierad. Självklart har vi även ansvarsförsäkring för de arbeten vi utför.

Tänk på att
Du måste ha tillstånd från din kommuns miljö- och hälsoskyddsnämnd för att installera jordvärme. Det är ditt ansvar att skaffa tillståndet, men vi kan hjälpa dig med ansökan om du vill.

 

"Vi tar ansvar. Vi tar hand om allt från råd och planering till färdig installation, och vi anlitar inga underentreprenörer. Allt för att du ska kunna känna full trygghet när du köper värmepump från oss"

ENWELL


VAD KAN VI HJÄLPA DIG MED?

Vänligen fyll i kontaktformuläret nedan så berättar vi mer om våra klimatsmarta lösningar.
Någon av våra representanter kontaktar dig.

 

enwell enwell.se jordvärme
Firstname
Phone
Namn *
E-post *
Telefonnummer *
Gatuadress inkl. gatunummer
Postnummer *
Postort
Typ av produkt
Vad behöver du hjälp med?
Meddelande

Samtycke *
Jag godkänner att ni hanterar mina personuppgifter. Läs om hur vi behandlar personuppgifter.