Om oss

Tillsammans skapar vi fler hållbara hem i Sverige

Vi i ENWELL-gruppen blickar framåt med stora planer på att fortsätta vår tillväxtresa. Vi är stolta över att vara en ledande installatör och serviceleverantör inom förnyelsebara energilösningar till villa- och fastighetsägare i Sverige.

Det betyder dock inte att vi kommer slappna av, vi strävar efter ständig förbättring för att fortsätta leverera på topp till alla våra kunder. 

Målet för oss är att vara en komplett serviceleverantör, som tillsammans med våra dotterbolag och partners hjälper fler hem i Sverige att effektivisera sin energianvändning. På så vis bidrar vi till en hållbar planet. Med förnyelsebar energi och geoteknik som grund är vår vision att vara det naturliga valet för villa- och husägare som vill leva klimatsmart.

ENWELLS resa

Början

Bolagsgruppen ENWELL bildades 2013 genom att ett antal dotterbolag med upp till 25 års erfarenhet i branschen köptes upp av ENWELL.

2013

Växt med Vattenfall

Våren 2017 inleddes ett samarbete med Vattenfall avseende värmepumpsinstallationer till privatkunder. Vattenfall klev även in som delägare (35 %) i bolagsgruppen.

2017

Starkt ägande

Vattenfall blev majoritetsägare.

2019

Resan vidare

Företagsgruppen arbetar som totalentreprenör för värme- och kyllösningar och besitter all den kompetens och alla de tjänster som är nödvändiga för att kunna ta ett helhetsansvar för energilösningarna.

2021

Nuvarande täckningsområde

Idag är vi verksamma i Västmanland, Dalarna, Värmland, Södermanland, Uppland, Stockholms län, Gästrikland, Östergötland, norra delen av Kalmar län, delar av Västra Götaland och Skåne.

VD för ENWELL-gruppen med bakgrund inom Vattenfall

ENWELL-gruppens VD och koncernchef heter Martin Reinholdsson. Under åren har han samlat på sig mycket värdefull erfarenhet inom branschen, inklusive förnyelsebar energi och service. Han har bland annat bakgrund inom Vattenfall och en lång erfarenhet av ledarskap.

Martin Reinholdsson delar bolagets vision att förse Sveriges alla hem med hållbara energilösningar: ”Sverige har en ledande position i världen när det gäller att utnyttja solenergin som finns lagrad i berggrunden till att värma hus. Därför är det en fantastisk och spännande uppgift att få hjälpa villaägare och kommersiella fastighetsägare att ta ledningen i det cirkulära samhället, och sänka sina energikostnader genom den nya generationens värmepumpar i kombination med ny teknik för sol, lagring och optimering.”

Martin Reinholdsson - VD för ENWELL

Ett av Sveriges ledande bolag inom värmepumpar och energilösningar

Samtidigt som alla lokala varumärken i ENWELL-gruppens behöll sina namn, så blev namnbytet en nystart. Att skapa hållbara energilösningar för små och medelstora fastighetsägare är dock fortsatt vårt största syfte, precis som förut, och det ser vi till att göra.

ENWELL är ett av Sveriges ledande företag inom hållbara energilösningar för villor och mindre fastigheter. Kärnerbjudandet består av kostnadseffektiva värmepumpslösningar med hög kvalitet. Produkterna utgår från den hållbara och klimatvänliga geotekniken och utnyttjar den ständigt förnyelsebara solenergin. Vi strävar efter att hållbara energilösningar ska vara det självklara valet för alla som vill ha ett klimatsmart hem.

ENWELL står för Energi och Välbefinnande

Har du listat ut vad ENWELL står för? Det är en ordlek med ”energi”, EN, och engelskans ord för ”välbefinnande”, nämligen WELL. De här orden är grunden till vad vi jobbar med: klimatsmarta energilösningar och komfort till alla hem. Som en rolig bonus kan man även koppla engelskans WELL till ordet ”energibrunn” vilket ger en koppling till företagets historia.

Vattenvärmepump från Bosch

Styrelse

Jonas Stenbeck

Ordförande

jonas.stenbeck@vattenfall.com