ENWELL fortsätter sin tillväxtresa och förvärvar Everöds Elbyrå

ENWELL förvärvar 100% av aktierna i Everöds Elbyrå AB och expanderar därigenom sin verksamhet till södra Sverige.

Everöds Elbyrå är sedan 1996 en av de ledande IVT-återförsäljarna i branschen med 55 års erfarenhet av elinstallationer. Idag är företaget verksamt inom värmepumpar, solceller, laddlösningar och elinstallationer. Bolaget ägs och drivs av VD Conny Nilsson Björling.

ENWELLs strategi är att konsolidera marknaden för värmepumpar och skapa en plattform för klimatsmarta hem och fastigheter för privatmarknaden, små och medelstora fastighetskunder.

”Vi är mycket glada över att välkomna Conny och alla medarbetarna på Everöds Elbyrå till koncernen och vi ser fram emot att tillsammans fortsätta utveckla affärerna i södra Sverige och koncernen. Förvärvet är ett viktigt nästa steg på vår resa att bygga nationell täckning i Sverige”, säger Tommy Jarnemark VD för ENWELL

För Everöds Elbyrå är försäljningen ett naturligt nästa steg

”Everöds Elbyrå har spelat en viktig roll i utvecklingen av hållbara energilösningar i södra Sverige. Med ENWELL som stark ägare kommer vi tillsammans kunna utveckla potentialen till nästa steg”, säger Conny Nilsson Björling VD och ägare Everöds Elbyrå.

Everöds Elbyrå kommer ingå i region Östergötland/Syd som drivs av regionchef Carl Johan Rösiö

”Potentialen i bolaget är stor och det ska bli spännande att tillsammans med Conny och teamet på Everöds Elbyrå ta bolaget och regionen till nästa nivå”, säger Carl Johan Rösiö

Utöver att stärka sin position på värmepumpsmarknaden innebär förvärvet också att ENWELL breddar sitt erbjudande med sol- och laddlösningar. VD Tommy Jarnemark menar att detta är nästa naturliga steg för koncernen.

”Vi ser att behovet av helhetslösningar inom värmepumpar, sol, laddlösningar och på sikt lagring kommer spela en allt viktigare roll framöver. Genom förvärvet av Everöds Elbyrå tar vi ett första steg i denna riktning.”

Dela inlägget

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email